wellnessclub.co.il

מתכונים מתוקים

מתכונים מתוקים

מתכונים מתוקים

מתכונים מתוקים – מתכוני קינוחים מתוקים, טעימים ובריאים, להכנה ביתית. בלי לוותר על הטעם. חלק מאורח חיים בריא ומאוזן. בחירה שקולה. וגם כאן – הכל במידה

גרנולה - טבעוני

מערבבים  בקערה - 3 כוסות שיבולת שועל, 3 כפות סוכר חום, 1.5 כפיות קינמון טחון, כפית שטוחה של אבקת קינמון, חצי כפית מלח. בקערית נפרדת מערבבים 1/3 כוס דבש/סילאן, 2 כפות שמן צמחי, 1 כפית תמצית וניל. שופכים את התערובת הנוזלית ליבשה ומערבבים. מפזרים על תבנית מכוסה בנייר אפיה. ואופים מכוסה כ20דקות בחום של 150, מערבבים ואופים 20 דק' נוספות. לאחר מכן ניתן להוסיף לפי הטעם - חמוציות/ צימוקים/  תפוח מיובש חתוך/ פקאן שבור/ גרעינים קלויים ועוד

ארטיקים טבעיים

מכניסים לתוך שבלונות פלסטיק של ארטיק - יוגורט שטעים לכם (חלבי/ סויה..) - פרי, בהתאם לטעם מקפיאים פירות שאתם אוהבים. ואז, מערבבים יוגורט שטעים לכם (חלבי/ סויה..) עם פרי, בהתאם לטעם ולצבע: לארטיק רמזור ניקח לדוגמא - תותים (צבע אדום), בננה (צהוב) קיווי (ירוק).

גליל תמרים, כדורי תמרים

מרככים במיקרו חבילת תמרים מגולענים בוואקום, אפשר להוסיף מעט סילאן, חמאת בוטנים או טחינה . מוסיפים  כ200 ג' תערובת אגוזים לא קלויים : קשיו , אגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים מולבנים, פיסטוק. עם חצי כפית קינמון,  קוקוס/ אגוזים/ שקדים טחונים מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים או מגלגלים לצורת גליל. ניתן לגלגל בקוקוס, קקאו, או שומשום ולהכניס להקפאה.  לפרוס לפרוסות דקות לפני ההגשה

ארטיק רמזור ( או צבעוני אחר)

לוקחים שבלונות פלסטיק של ארטיק , יוגורט שטעים לכם (חלבי/ סויה..) - פרי, בהתאם לטעם. מקפיאים פירות שאתם אוהבים. ואז, מרסקים בבלנדר, פרי אחד עם קצת יוגורט או מים עד למרקם אחיד. מכניסים לשבלונה, קודם את תערובת הפרי הראשון ומכניסים למקפיא לכמה דקות.מרסקים את הפרי השני ומוסיפים אותו מעל לראשון, מכניסים למקפיא לכמה דקות. מרסקים את הפרי השלישי מוסיפים ומכניסים למקפיא לכמה שעות.

עוגת גבינה קלה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מפרידים 4 ביצים לחלבון וחלמון. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס של סוכר/ כמו סוכר. בקערה נפרדת מערבבים 250 ג׳ גבינה , גביע שמנת 9%, 3 כפות קמח שקדים או קוקוס. מקפלים את תערובת הגבינות לחלבונים המוקצפים ושופכים את התערובת ל תבנית משומנת.אופים כ50 דקות ושומרים בתנור סגור כשעה-שעתיים.

ארטיק לימונענע מדוגם

סוחטים מיץ לימון/ לימונדה, ומוזגים לתבניות הארטיקים עד גובה 3/4 מהתבנית. מוסיפים פרוסת לימון או תפוז פרוס ועלה או 2 של נענע. ומקפיאים.

מאפינס בננות טבעוני

מערבבים בקערה: 4 בננות בשלות ומעוכות, שליש כוס סוכר קוקוס, שליש כוס שמן זרעי ענבים, כוס רסק תפוחים .2 כוסות קמח כוסמין, כפית וחצי אבקת אפיה .מעט מלח, ציפורן וקינמון. מכניסים לתבנית אינגליש קייק או תבנית שקעים משומנתואופים בחום בינוני כ20-30 דקות 

עוגת דלעת בספל

מבשלים דלעת, ולכל עוגה מערבבים בקערה - 4 כפות דלעת מעוכה, טיפת מלח, 3 כפות יוגורט/יוגורט סויה, כף חלב/ חלב סויה/ שקדים / ש"ש עם כפית חמאה או תחליף או שמן. וכף דבש. מערבבים בקערה נוספת: 3 כפות קמח תופח, , שקית סוכר וניל/ כף תחליף סוכר,. מערבבים את 2 הקערות יחד, מוסיפים מעט קינמון/ חוויאג'. מכניסים ל-2 ספלים כל ספל כ-2 דקות במקירוגל. ואוכלים אחרי שהצטנן