מתכוני דגים
דגים – מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, לחומצת שומן אומגה ולויטמינים ומינרלים. התזונה הים תיכונית, ממליצה לצרוך מנת דג 3-2 פעמים בשבוע ולגוון בסוגי הדגים. כמה נקודות:
- מכיון שהדגים עלולים להכיל כספית, מומלץ לבחור דגים שמכילים כמות זניחה שלה.
- לפי ארגון מגדלי הדגים בארץ – דגי הבריכות שלנו, לא מכילים כספית. (אך יש לזכור שדגי בריכה מכילים פחות יוד)
- רצוי לרכוש דגים טריים. ואם רוכשים דג קפוא, יש להפשירו במקרר, שלא יהווה מצע לחיידקים.
- דגי הים הצפוני, מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, דלי כולסטרול ומכילים מינרלים נוספים.
- שימורי הטונה (רצוי במי מלח או בשמן זית), הם מטונה קטנה יותר, ללא סכנת כספית ומהווים מקור טוב לחלבון.
מתכון סלמון בתנור
מסדרים את נתחי פילה דג הסלמון על נייר אפייה.
מערבבים - 4 כפות שמן זית, 4 שיני שום כתוש, 4 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים, 1/2 לימון סחוט ומלח לפי הטעם. . אופים בחום גבוה 15-20 דקות.
מתכון - דג אמנון
להשרות את הדג כחצי שעה בלימון ומעט מלח גס. לאחר מכן לשטוף אותו, לסדר על נייר אפייה ולתבל בתערובת של כ-4 כפות שמן זית, פפריקה, כורכום וכמון.למרוח את האמנון מכל הצדדים.לאפות ב180 מעלות כ-15 דקות.
פיצה טונה
מערבבים בקערה 2 ביצים, 2 קופסאות טונה, כף גבינה לבנה, מעט פפריקה, יוצרים מהעיסה צורת בצק עגול על ניר אפייה משומן ואופים ב180 מעלות כ-8 דקות דקות. מוסיפים רוטב עגבניות, תבלין פיצה, גבינות, ותוספות, 10 דקות נוספות ויוצאת פיצה דלת פחמימות, עשירה בחלבון וטעימה
מתכון סלמון רך
מסדרים את נתחי פילה דג הסלמון על נייר אפייה.
מורחים עליו תערובת של 2-3 כפות שמן זית, 3-4 שיני שום כתוש, מלח, פלפל, מעט פפריקה ואופים ב180 מעלות כ15-20 דקות. לאחר מכן סוחטים על הדג 21/2 לימון, מעיט פפריקה ומגישים .
או חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים לסלט.