מתכונים דל פחמימות

מתכונים דל פחמימות

רצוי לעשות שינוי תזונתי משמעותי, רק בליווי ומעקב של דיאטנית קלינית ובהתאם לצרכי הגוף, ולבדיקות הדם. תפריט דל פחמימות לא מומלץ ללא השגחה –  לילדים, נשים בהריון, מניקות , מבוגרים, חולים ועוד. אלא אם נעשה תחת מעקב, לקבלת הנחיות בהתאמה אישית.

תפריט דל פחמימות (לא מדובר בתפריט קטוגני שדורש מעקב יותר צמוד ותשומת לב לפרטים הקטנים), המזון מבוסס על: מוצרי חלב לא מתוקים או ממותקים  "דיאט". בשר עוף, הודו, בקר רזה, דגים, רצוי לא מטוגן. טונה, סרדינים,  ביצה, טופו. לחם דל פחמימות – לחם פשתן, לחם ביכורים, eatsane, או לחם טחינה או פשתן ביתי. גלידה דיאט. ירקות טריים ומבושלים ללא הגבלה  (לא כולל תפוח-אדמה, בטטה,  תירס, ארטישוק ירושלמי, אפונה גזר וסלק).ניתן להוסיף לכל ארוחה  כף שמן זית או  2 כפות טחינה או רבע אבוקדו, או 4-6 אגוזים ושקדים. לשתות  לפחות 10-12 כוסות מים. ללא, ממתקים, שתיה מתוקה, לחם,  קמח, מאפים, פסטות, קטניות, אורז פירות ואלכוהול.

 דל פחמימות (לא מדובר בתפריט קטוגני שדורש מעקב יותר צמוד ותשומת לב לפרטים הקטנים), המזון מבוסס על:מוצרי חלב לא מתוקים או ממותקים  "דיאט". בשר עוף, הודו, בקר רזה, דגים, רצוי לא מטוגן. טונה, סרדינים,  ביצה, טופו. לחם דל פחמימות – לחם פשתן, לחם ביכורים, eatsane, או לחם טחינה או פשתן ביתי. גלידה דיאט. ירקות טריים ומבושלים ללא הגבלה  (לא כולל תפוח-אדמה, בטטה,  תירס, ארטישוק ירושלמי, אפונה גזר וסלק).ניתן להוסיף לכל ארוחה  כף שמן זית או  2 כפות טחינה או רבע אבוקדו, או 4-6 אגוזים ושקדים. לשתות  לפחות 10-12 כוסות מים. ללא, ממתקים, שתיה מתוקה, לחם,  קמח, מאפים, פסטות, קטניות, אורז פירות ואלכוהול.

פירה כרובית

מערבבים חצי כוס קמח חומוס, 2 כפיות שמרי בירה, חצי כוס מים, כפית כורכום , מלח, פלפל ותיבול לפי הטעם - עלי תרד מאודים, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה/ פטריות קצוצות. מטגנים עד שהחביתה לא נוזלית מלמעלה והופכים

פודינג צ'יה

מערבבים גביע יוגורט עם כף קינמון, 3 כפות זרעי צ׳יה , 1/2 כפית וניל וכף זרעי פשתן שלמים (אפשר להוסיף כפית טחינה או אסאי). מכניסים לצנצנת, ומשהים במקרר ללילה. לפני ההגשה מצפים בחופן אגוזים, שקדים וקוקוס טחון.

לזניית/ פשטידת חציל

פורסים חציל לפרוסות או קוביות  ומשחימים על ניר אפיה עם מעט שמן זית/תרסיס, בתנור בחום בינוני כ30-40 דקות.  מטגנים בצל קצוץ, סלסלת פטריות קצוצות , עם מעטמלח, פלפל ושום כתוש, בכף שטוחה של שמן זית/ תרסיס שמן . מוסיפים את החציל הפרוס / קוביות החציל .  מפרידים 3 ביצים לחלבון וחלמון.  מערבבים  3 חלמונים עם קופסת ריקוטה 5% או כל גבינה אחרת.ומוסיפים לירקות. מקציפים את 3  חלבוני הביצה ומוסיפים את קצף החלבונים לירקות. ניתן להוסיף מעט גבינ״צ מגורדת. מכניסים את הירקות עם הגבינות לתנור בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת .

סלט אבוקדו

למעוך 2 אבוקדו רכים, בתוספת מיץ מחצי לימון, 1/4 בצל קצוץ, טופו מגורד , מלח ופלפל

מוקפץ טופו

 מוציאים פרחים מראש כרובית ומברוקולי, מוסיפים 2 כוסות שעועית ירוקה, בצל קצוץ, ראש שום כתושה, רצועות טופו במרקם קשה. מקפיצים את כל הרכיבים במחבת עם 2-3 כפות שמן זית, 2 כפות רוטב סויה, כף צילי מתוק, אפשר גם כפית סילאן 

אורז כרובית

שוטפים וקוצצים במעבד מזון ראש כרובית גדול לפתיתים קטנים.  במחבת עם כף שמן זית מקפיצים פלפל אדום קצוץ, פטריות קצוצות, 2-3 בצלים ירוקים, ומוסיפים את פתיתים הכרובית. מקפיצים עד שהכרובית מתרככת לטעמנו, מוסיפים מלח, פלפל, צרור קצוץ של  פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר, אפשר להוסיף מעט פסטוקים ולקשט במעט גרעיני רימון או פרי אחר. 

פשטידת תרד

מטגנים בצל קצוץ בכף שמן קוקוס, מוסיפים אריזת תרד קפוא ומופשר, ללא הנוזלים. 3-4 ביצים ואפשר גם כף מיונז, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ואופים ב2 תבניות של אינגליש קייק או בתבנית מאפינס משומנת, בחום בינוני כ20-30 דקות.

לחם טחינה

מקציפים 4 ביצים, מוסיפים באיטיות 6 כפות טחינה גולמית מלאה או חמאת שקדים, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קורט מלח, כפית אבקת אפיה  + או כף תערובת עשבי תיבול  ואגוזים  (ללחם רגיל) או ממתיק מלאכותי (ללחם מתוק).  מעבירים לתבנית אינגליש קייר, מוסיפים חופן אגוזים, שקדים, גרעיני דלעת או שומשום ואופים כ25 דקות. 

סלט פטריות

מקפיצים במחבת טפלון עם כף שמן זית 3-4 קישואים, פרוסים לפרוסות או לרצועות. מוסיפים קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות,  עד שהפטריות משחימות מעט. מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים קלות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

סביחונים

פורסים חציל לאורכו בעובי ס"מ, מניחים על נייי אפיה ומעליו  מעט שמן זית. הופכים ומשחימים.  מבשלים ביצים קשות ופורסים אותן ומכינים טחינה מטחינה גולמיץת, לפי הטעם. על כל פרוסת חציל מורחים מעט טחינה, שמים פרוסות ביצה קשה ומעט פטרוזילים, מגלגלים וסוגרים בקיסם. 

פשטידת קישואים או פטריות

מטגנים בצל/ כרישה בתרסיס שמן או מעט שמן זית.  מוסיפים למחבת 8-9 קישואים מגורדים / פטריות קצוצות וממשיכים להקפיץ. מוסיפים 3-4 ביצים, 2 קופסאות גבינה עד 5% ( קוטג׳ ריקוטה/פטה/בולגרית וכד׳), מעט מלח פלפל, ותבלינים לפי הטעם. ניתן להוסיף 1-2 כפות קמח סויה או שקדים . מכניסים לתבנית משומנת או תבנית מאפינס ואופים בחום בינוני עד שמתייצב. 

לחם פשתן

מערבבים בקערה  1/2 כוס זרעי פשתן, 2/3 כוס פשתן טחון, שקית אבקת אפיה, 1/2 כפית מלח. מקציפים 3 ביצים, מוסיפים 2 כפות שמן שומשום ומעט ממתיק מלאכותי, תוך כדי הקצפה. מוסיפים 1/3 כוס מים או חלב סויה או שקדים וממשיכים להקציף. מוסיפים את קערת החומרים היבשים וממשיכים להקציף. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ,אופים בחום בינוני כ25 דקות . מוציאים מהתבנית ופורסים רק לאחר שהלחם מתקרר לגמריי. (לשמור במקפיא)

ירוקים תאילנדי

מאדים את הבצל, מוסיפיםמעט שום קצוץ . לאחר מכן מוסיפים ברוקולי חתוך לתפרחות קטנות.או ברוקולי מופשר משקית, מוסיפים סלסלת עלי תרד או מנגולד קצוץ ומאדים ביחד מספר דקות. מוסיפים כף רוטב סויה, 2 כפות צ׳ילי מתוק, כף ג׳ינג׳ר מגורד, כף רוטב פאד-טאי ותיבול נוסף לפי הטעם.

פירה חצילים

קולים 4 חצילים בלאדי, קולפים ומועכים לחתיכות קטנות. מחממים 1-2 כפות שמן זית, מערבבים עם 3 כפות קמח סויה לקבלת עיסה, מוסיפים חצי כוס חלב סויה, ואל העיסה, גם את החצילים המעוכים . לבשל יחד על אש נמוכה מספר דקות עם מעט מלח, אפשר לגרר מעל מעט טופו או טמפה.

פרוזן אסאי

מקפיאים גביע יוגורט לבן או יוגורט דיאט. מפשירים מעט ומכניסים לבלנדר, מוסיפים חצי כפית אבקת אסאי (קופון הנחה), כף קינמון, מעט וניל. מוציאים לקערית הגשה ומפזרים מעל חופן קטן של אגוזים, שקדים, פשתן טחון וקוקוס מגורר

כרובית בתנור

חולטים כרובית שלמה בסיר גדול עם מים רותחים, כ10 דקות, מסננים ומקררים. מניחים את הכרובית על נייר אפיה כשהחלק העגול כלפי מעלה, מתבלים במלח גס.  מתבלים בשמן זית , או ברוטב יוגורט ( חצי ליטר יוגורט, כף שמן זית, כמון, כורכום, פפריקה , שום ועשבי תיבול אהובים)שופכים מהרוטב לתוך הכרובית כך שהוא יכנס בין הפרחים מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה , כשהחלק העגול כלפי מעלה שופכים מהרוטב מעל הכרובית. אופים כ – 40  דקות עד להזהבה.

“SORRY, THERE’S NO MAGIC BULLET. YOU GOTTA EAT HEALTHY AND LIVE HEALTHY TO BE HEALTHY AND LOOK HEALTHY. END OF STORY.” – MORGAN SPURLOCK

Summary
מתכונים מתאימים לצמחונים וטבעונים
Article Name
מתכונים מתאימים לצמחונים וטבעונים