wellnessclub.co.il

מתכונים ממרחים

מתכונים ממרחים

מתכונים - ממרחים

מתכוני ממרחים על הלחם, או בצלחת.

ממרחים הם דרך נהדרת לשלב ירקות, נוזלים, גיוון וטעם. הם לא חייבים להיות רק על כריכים, ניתן לטבול בהם ירקות או ירקות קלויים, למרוח אותם גם על לחמים דלי פחמימות, או פשוט להינות מהם על מנת החלבון,  בארוחה.

ממרח עשבי תיבול

טוחנים במעבד מזון 2-4 כפות שמן זית עם בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, אפשר גם עלי זעתר, לפי הטעם..או כ"א בנפרד או לשלב. ניתן גם להוסיף מעט שום או אגוזים בהתאם לטעם.   מכסים בשמן זית בגובה כ2 מ"מ מעל הממרח ושומרים במקרר.

ממרח חלבה

 פשוט וטעים גם כממרח וגם כבוסט אנרגיה ( אפשר להקפיא בתבנית קרח...). טחינה גולמית בתוספת סילאן ( לפי הטעם) 

ממרח חומוס סלק

מכניסים למעבד מזון 2 סלקים בינוניים, קלופים ומבושלים, כוס גרגירי חומוס מבושלים,  שן שום כתושה, 1/2 כוס  מים (עדיף את מי הבישול של הסלק), 2 כפות טחינה גולמית, מעט לימון סחוט, 2-3 כפות שמן זית, מלח, כמון - לפי הטעם.טוחנים יחד עד שכל הרכיבים מתאחדים למשחה חלקה בגווני ורוד-סגול. אם נוזלי מדי מוסיפים מעט טחינה, ואם  סמיך  מדי מוסיפים מעט מים או מנוזל הבישול. 

ממרח מטבוחה

קולפים 8 עגבניות אדומות בשלות. מטגנים ב5-6  כפות שמן זית : 2 פלפלים אדומים -שושקה חתוכים לקוביות קטנות, פלפל ירוק חריף  פרוס דק, ראש שום קלוף ופרוס,כ20  עגבניות שרי חתוכות לרבעים . מטגנים עד שהעגבניות יפרישו את מיציהן לסיר, מוסיפים את רבעי העגבניות הקלופות  ומעט מים ומלח. מרתיחים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם,  עד שהעגבניות יתרככו ויתפרקו . נותנים למטבוחה להצטמצם, מתקנים תיבול ומעבירים למקרר/מקפיא. 

ממרח פסטו

טוחנים 3 כוסות עלי בזיליקום, 3  שיני שום ומעט מלח. מוסיפים  100 מ״ל שמן זית, 3 כפות שקדים טחונים או אגוזי מלך טחונים , ולבסוף  2-3 כפות צנוברים.להעביר לצננצת, להזליף מעט שמן זית מעל, לכסות ולשמור בקירור כ-5 ימים.

ממרח בזיליקום וכוסברה

טוחנים במעבד מזון  2 שיני שום גדולות,1/2 כוס שקדים קלופים, מוסיפים - 2 צרורות כוסברה קצוצים, צרור בזיליקום קצוץ,  5 כפות שמן זית ומעט מלח.וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק.

ממרח חומוס

משרים שקית חומוס יבש כ- 24 שעות במים מדי פעם מחליפים את המים, ניתן להוסיף מעט סודה לשתיה. חומוס עם קליפה עבה, מומלץ לעבור על הגרגרים במערוך, כשהם מכוסים במגבת, טרם הבישול. מרתיחים את החומוס בסיר גדול מלא במים ומוציאים קצך. ניתן להיעזר בסיר לחץ (לאחר הרתיחה והצאת הקצף). לאחר הבישול , חומוס בולגרי/ הדס/בלדי קטן - בעלי קליפה עדינה ואין צורך אמיתי לקלף. חומוס עם קליפה עבה - לאסוף במסננת את הקליפות שצפו גם במי הבישול. לאחר הבישול מעבירים את החומוס למעבד מזון עם כוס מים, חצי כוס טחינה גולמית , שתי שיני שום כתושות, מעט מיץ לימון טרי, חצי כפית כמון ומלח לפי הטעם. טוחנים ומוסיפים מים לפי הצורך (זיכרו שבקירור הוא מסמיך מעט) אפשר להכין ממרח דומה גם עם פול או שעועית או שני חצילים קלויים

ממרח חציל וקישוא

קישואים מלח פלפל בצל מטוגן שמן קנולה ביצים קשות אופן ההכנה להכניס לתנור פרוסות חציל וקישוא עם מעט שמן זית. אחרי שהם מבושלים לטגן במעט שמן בצל קצוץ, ולהכניס למעבד מזון 2 ביצים קשות, את החציל, קישוא, בצל מטוגן, עד קבלת מחית . לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי.

“SORRY, THERE’S NO MAGIC BULLET. YOU GOTTA EAT HEALTHY AND LIVE HEALTHY TO BE HEALTHY AND LOOK HEALTHY. END OF STORY.” – MORGAN SPURLOCK