מתכונים סלטים

סלטים –  בריאות בצלחת. מתכונים שהם דרך נהדרת לשלב ירקות, נוזלים, סיבים גיוון וטעם. יכולים להיות כמנה ראשונה ובריאה, כתוספת וגם כארוחה שלמה. 

התוספת הבריאה, המעשירה והמפנקת של הארוחה.

ולכל סלט ניתן להוסיף מנת חלבון כמו טופו מוקפץ/ גבינת פטה, ביצה, נתחי עוף.. וקיבלתם ארוחה מלאה בקערה. 

סלט עדשים ובטטה

מבשלים כוס עדשים שחורות. חותכים 2 בטטות בינוניות לקוביות קטנות, משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ואופים על נייר אפיה עד שהבטטות מתרככות. מניחים בקערה את העדשים, קוביות הבטטה, כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ומתבלים ברוטב על בסיס - 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון 1 סחוט, שום כתוש, כף סילאן ,וכפית חרדל דיג׳ון .

סלט אבוקדו

למעוך 2 אבוקדו רכים, בתוספת מיץ מחצי לימון, 1/4 בצל קצוץ, טופו מגורד , מלח ופלפל

סלט פטריות

מקפיצים במחבת טפלון עם כף שמן זית 3-4 קישואים, פרוסים לפרוסות או לרצועות. מוסיפים קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות,  עד שהפטריות משחימות מעט. מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים קלות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טבולה קינואה

משרים כוס קינואה במים חמים לחצי שעה מסננים ושוטפים היטב. מעבירים לסיר עם מים ומבשלים כ 10 דקות, מסננים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה. חותכים 2-3 עגבניות לקוביות, 2 בצלים ירוקים, צרור פטרוזיליה, צרור נענע/ כוסברה. רבע כוס שמן זית, מלח ופלפל.

סלט ירוק

מערבבים יחד: צרור פטרוזיליה קצוץ, צרור כוסברה קצוץ, 2-3  בצלים ירוקים קצוצים, 2-3 עלי נענע קצוצים, אפשר לשלב גם עלי תרד טריים. חצי כוס חמוציות, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס או שקדים פרוסים. אפשר לשלב גבינת פטה שקדים/ טופו מוקפץ/שווארמה סייטן. מתבלים ב 2-3  כפות שמן זית, מיץ מלימון סחוט, מלח ופלפל 

סלט קינואה, טופו ואפונה

סלט צמחוני ועשיר בחלבון המורכב מעלים ירוקים ( מה שאתם אוהבים)+ כוס קינואה מבושלת, כוס אפונה ירוקה ומבושלת, 100-150 ג׳ טופו מגורד או קוביות טופו מוקפץ וכף טחינה גולמית (אפשר טחיני pro – מועשר בחלבון)

סלט ירקות ופטה

חותכים 5 עגבניות ו 5 מלפפונים לקוביות. מוסיפים פרוסות בצל , כוס פטרוזיליה קצוצה, 7-10 זיתים, קוביות גבינת פטה שקדים , כף שמן זית , מיץ מלימון 1, מעט מלח פלפל, זעתר וסומק .

סלט שורשים

שקית לקט לסלט בסגנון אסיאתי, או - לחתוך לרצועות 2 קולרבי, 2-3 גזרים, כרוב סגול או לבן ובצל ירוק . אפשר לשלב גם צנונית.  מערבבים עם חצי כוס בוטנים קצוצים קלויים ומתבלים ברוטב על בסיס: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן שומשום, 2 כפות צ׳ילי מתוק, 2 שני שום כתוש, 1/2 ג׳ינג׳ר מגורד וכפית סילאן. 

סלט עלים

מערבבים בקערה - תערובת חסות, עם תערובת עלים ( שקית מוכנה, לממהרים). או חותכים לגודל המתאים לכם - לבבות חסה/ חסה עגולה, חסה אייסברג, רוקט. מוסיפים אגוזי מלך ו/או ענבים/גרעיני רימון/ פלחי קלמנטינה חתוכים/אדממה/קינואה/טופו/אפונה /אבוקדו/תירס... ומתבלים ברוטב על בסיס -2 כפות חומץ בלסמי, 4 כפות שמן זית, כפית חרדל דיג׳ון, שן שום כתושהכפית סילאן, מלח ופלפל.

“SORRY, THERE’S NO MAGIC BULLET. YOU GOTTA EAT HEALTHY AND LIVE HEALTHY TO BE HEALTHY AND LOOK HEALTHY. END OF STORY.” – MORGAN SPURLOCK

Summary
מתכונים מתאימים לצמחונים וטבעונים
Article Name
מתכונים מתאימים לצמחונים וטבעונים
Description
מתכונים סלטים - בריאות בצלחת. מתאימים לצמחונים וטבעונים, ירקות, סיבים, גיוון וטעם. תוספת בריאה. ירקות, קינואה, עדשים, עם מנת חלבון כמו טופו, פטה, ביצה.