מתכונים פשטידות

מתכונים מאפים ופשטידות

מאפינס, פשטידות ואפילו פיצות…שמכינים אותן עם הרבה ירקות וגבינות או טופו הן יכולות להיות תחליף מצוין לחלבון, לסידן  לירקות ולסיבים תזונתיים. אם הן לא יהיו מבוססות על בצק, קמח, תפו״א, בטטות, תירס, או פסטות, הן יהיו דלות יחסית בפחמימות .

פשטידת ירקות

מפשירים או מבשלים  כ800 ג' ברוקולי /כרובית / עלי תרד /פטריות ובצל , מוסיפים כ 500 ג' גבינות שיש בבית + 3-4 ביצים , 2 כפות קוואקר, מלח, פלפל. מערבבים את כל הרכיבים ואופים בחום בינוני, 40 דקות

פשטידת פטריות

מטגנים 2 קופסאות פטריות חתוכות , ובצל קצוץ בכף שמן זית. מוסיפים לקערה עם  כוס גבינת פטה מגוררת 5%, 4 ביצים, ומעט גבינ״צ מגורדת . אופים  כ- 30 דקות בחום בינוני.

פשטידת תרד טבעונית

מטגנים בצל קצוץ בכף שמן קוקוס, מוסיפים אריזת תרד קפוא ומופשר, ללא הנוזלים.מוסיפים 3-4 כפות קמח חומוס, כוס חלב סויה וכוס טופו מגורד, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ואופים ב2 תבניות של אינגליש קייק או בתבנית מאפינס משומנת, בחום בינוני כ20-30 דקות.

גליל פילו תרד וגבינות

מערבבים אריזת תרד קפוא ומופשר, ללא הנוזלים / עלי תרד חיים שטופים וקצוצים. מפוררים 200 ג' גבינת פטה ו200 ג' מוצרלה או צהובה מגורדת / כל גבינה אחרת שאתם אוהבים. מוסיפים 2 ביצים, מתבלים ומערבבים. פורשים 2 דפים של בצק פילו זה על זה ומברישים במעט שמן זית שמים את המלית לרוחב השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לגליל ארוך . מתקבלת רולדה, שמלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול, וממשיכים כך עם כל הפילו והתרד. או יוצרים שבלולים קטנים למנה אישית. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-30דקות, עד להזהבה

מאפינס טונה דל פח'

מבשלים עם מעט לימון, כ10 דקות . כל תחתית מהווה בסיס למיני מאפינס. מערבבים בקערה טונה מסוננת, 2 כפות קוטג׳, חצי קופסת שמנת 5%, ביצה, עשבי תיבול קצוצים( בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה - לפי הטעם)   מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.

פיצה טונה דל פח'

מערבבים בקערה 2 ביצים, 2 קופסאות טונה, כף גבינה לבנה, מעט פפריקה, יוצרים מהעיסה צורת בצק עגול על ניר אפייה משומן ואופים ב180 מעלות כ-8 דקות דקות. מוסיפים רוטב עגבניות, תבלין פיצה, גבינות, ותוספות, 10 דקות נוספות ויוצאת פיצה דלת פחמימות, עשירה בחלבון וטעימה 

פשטידת חצילים

קולים 2-3 חצילים (אפשר גם במיקרו), מוסיפים כ-500 ג׳ גבינה לפי הטעם (קוטג׳ מלוחה, פטה ..)ֿ, 4 ביצים ותבלינים.  יוצקים את התערובת  לתבנית ואופים בחום בינוני כ30 דקות 

פשטידת חצילים וקישוא

קולים 2-3 חצילים (אפשר לחצות ולחמם במיקרו, אך חסר הטעם של הקליה), מגרדים כ-4 קישואים, מוסיפים כ-500 ג׳ גבינה לפי הטעם (קוטג׳ מלוחה, פטה ..)ֿ, 4 ביצים ותבלינים.  יוצקים את התערובת  לתבנית ואופים בחום בינוני כ30 דקות 

IF YOU KEEP GOOD FOOD IN YOUR FRIDGE, YOU WILL EAT GOOD FOOD.” ERRICK MCADAMS