חלופה למזונות מהחי..
צמחונות וטבעונות בריאה לא מחייבת לטבען מתכונים. אפשר להנות מהתזונה הטבעונית בלי לנסות להתאים אותה לתזונה של אוכלי כל. ואפשר להתאים אותה כמעט לכל מה שאוכלי כל רגילים לאכול.
ביחרו בריא, מגוון, מזין וכמה שפחות מעובד. כמה טיפים עבורכם:
ביצה: להדבקת מאפים וקציצות – שתי כפות נוזלים, או קמח קטנית ומים.
לשכבה מבריקה מעל או הדבקת שומשום- מעט שמן במאפים מלוחים או סוכר במתוקים.או תמצית תה – בשניהם.
לאווריריות -כפית 1 סודה לשתייה עם כף חומץ תפוחים .
כשבמתכונים לא מטובענים יש יותר מביצה, הרבה פעמים טחינה, או חמאת בוטנים, עושים את העבודה.
עוד אופציות לחלופה לביצה:
לתערובות למאפים וקציצות: כ-3 כפות מחית קטניות, או תפו״א עם מעט מים , או 80 ג׳ טופו משי או מעדן סויה. או 3 כפות קמח חומוס/עדשים/קורנפלור או כף פשתן ו3 כפות מים ( להשרות ולהשתמש במים או לטחון כף פשתן עם 3 כפות מים ביחד)
למאפים מתוקים ועוגות : 60 ג׳ רסק בננות או תפוחי-עץ, או מעדן סויה.
לחביתה ללא ביצים, אפשר השתמש בטופו, או בקמח חומוס/ קמח עדשים. אפשר עם תיבול במלח הודי שחור.
חמאה : להשתמש בשמן קוקוס.
יוגורט: יוגורט סויה, קרם קוקובס עם מעט לימון.
שמנת: קרם קוקוס, או שמנת סויה (למתוקה, להקציף עם אבקת סוכר)