מינדפולנס (קשיבות) היא טכניקה שעוזרת להתמקד בהווה, להיות מודעים לקשב כשהוא "מטייל", ולהחזיר אותו למיקוד במטרה. בעזרת מיינדפולנס אנו לומדים לקבל את המחשבות שלנו כמו שהם, בלי שיפוטיות וביקורתיות. ובמקום להיות מוסחים וממוקדים בביקורת, לחזור למציאות האובייקטיבית.
תרגול מיינדפולנס עוזר להתמקד טוב יותר, להכיר את עצמנו באופן טוב ומיטיב יותר, לפתח מודעות למחשבות ולרגשות. להוריד את רמת הסטרס ולשפר את הבריאות הפיזית והנפשית.
היפוקרטס ידע את זה ממזמן...
היפוקרטס – אבי הרפואה המודרנית. שייסד את בית הספר הראשון לרפואה בעולם המערבי, ושבועת הרפואים נקראת על שמו. היה הראשון לראות במחלות , תופעות שמתרחשות בשל סיבות טבעיות. וגם – שתהליך ההידבקות וההחלמה תלויים גם באדם עצמו. ותפקידו של הרופא לסייע לכך בדרכים הגיוניות ומדעיות. ובהתאם, בשבועת היפוקרטס נאמר: "It is far more important to know what person the disease has, than what disease the person has"
איך מיינדפולנס עוזר בעבודה ובחיים האישיים?
💼 בעבודה – קבלת החלטות טובה יותר
- התרגול מאפשר לנו להגיב במקום להגיב אוטומטית.
- מפחית הסחות דעת ומשפר ריכוז.
- עוזר בניהול רגשות ולחץ במקום העבודה.
🏡 בבית – מערכות יחסים טובות יותר
- הקשבה מודעת לבני המשפחה משפרת תקשורת.
- מאפשר לעצור לפני תגובות אימפולסיביות.
- עוזר להיות הורה/בן זוג נוכח יותר.
🔎 התמקדות במשימה אחת
- הפחתת הסחות דעת מגבירה יעילות.
- ביצוע משימות בצורה עמוקה ואיכותית יותר.
💪 חוסן מנטלי – היכולת להתמודד עם קשיים מבלי לקרוס. מיינדפולנס מסייע לנו להיות יציבים רגשית גם בזמנים מאתגרים.
❤️ חמלה עצמית ואחרים – תרגול חמלה (Loving-Kindness) מפתח קבלה עצמית ואמפתיה לאחרים.
👂 הקשבה מודעת – להיות באמת נוכחים בשיחה ללא הפרעות, מה שמשפר קשרים חברתיים.

מיינדפולנס – אימון תודעתי
מיינדפולנס – אימון תודעתי לחיים בעין הסערה בעולם המודרני, שבו רשימות המטלות ארוכות מדי, ההתראות מהטלפון לא פוסקות, והראש מרגיש

בודהיזם מעורב – תיך נאת האן
תיך נאת האן -ממביאי תורת הזן, והבודהיזם לתרבות המערב. "בודהיזם מעורב" החלת עקרונות הדהרמה על חיי היומיום, מתוך חמלה עמוקה ואי-אלימות.

מיינדפולנס – מודעות קשובה
מיינדפולנס – מודעות קשובה. מעין עוגן שמאפשר לנו להתבונן, להרגיע ולהתחבר לרגע הנוכחי, עם קבלה וחמלה, ללא שיפוטיות וביקורתיות. ולמנוע

התבוננות פנימית וצמיחה
התבוננות פנימית וצמיחה רוחנית. תובנות מ- פמה צ'ודרון – נזירה בודהיסטית. על החוכמה הטיבטית, התמודדות עם כאב ומשברים בחיים, ע"י קבלה, חמלה, נוכחות, מדיטציה ועוד.

שיטת סאטיה – אימון ושינוי
שיטת סאטיה – אימון אישי ושינוי, טרנספורמציה פנימית. השיטה פותחה על ידי נטלי בן דוד. ומבוססת על הנחת היסוד כי כל אדם שואף לחיות בהרמוניה, בשקט נפשי וברווחה אישית. לזהות דפוסים פנימיים שמגבילים אותנו, להתחבר לרצונות האותנטיים שלנו, וליצור שינוי מתוך בחירה מודעת וחמלה עצמית. להגיע ל״מודעות הווייתית״ – ההבנה שהאופן שבו אנו חווים את עצמנו משפיע על כל תחומי חיינו.

ניהול סטרס – מיינדפולנס
מחקרים אחרונים לגבי ניהול סטרס מציעים מספר אסטרטגיות יעילות: מיינדפולנס ומדיטציה: התערבויות מיינדפולנס ומדיטציה הוכחו כמפחיתות משמעותית את רמות הקורטיזול

יוגה בחיי היום יום
יוגה בחיי היום יום… כ"כ כדאי לשלב.. מתחילים מתרגול יוגה קצר של 10 דקות, אבל מתמידים, יום יום. מתחברים קצת לרגעים


קשיבות – כוחו של הרגע הזה
מיינדפולנס הוא הלך רוח המתאפיין בתשומת לב מדויקת לרגעי ההווה, ללא שיפוטיות שלנו. התבוננות אל תוך העולם הפנימי שלנו, מחשבות, רגשות ותחושות