√ להרבות בצריכת ירקות, לפחות 4-5 מנות מדי יום. גם ירקות עליים כהים (עשירים ב-NAC ) כמו תרד, פטרוזיליה, כוסברה. גם ירקות מצליבים כמו ברוקולי, כרוב,וכרובית. וכן בצל ושום. וגם ירקות אדומים,כתומים וסגולים, כמו סלק, עגבניה ודלעת, העשירים בבבטא קרוטן ובנוגדי חמצון נוספים.
√ 1-2 מנות פרי, בדגש על פירות יער והדרים. העשירים בפלבנואידים ונוגדי חמצון נוספים.
√ לשלב בתפריט שומנים בריאים כמו אגוזים, שקדים, פשתן, אבוקדו, שמן זית.
ובמקביל – להפחית צריכת W6 שמן חמניות, חריע, סויה, תירס, כותנה, דקלים ומזונות מעובדים ואולטרה מעובדים. כיון שמטרתנו לשפר את יחס W6:W3 בתזונה
√ לפחות 3 מנות דג בשבוע. רצוי דגי מים עמוקים, העשירים בW3, כמו סלמון, הרינג, בורי, וכן לברק, פורל, סרדינים, בקלה.
√ מנות חלבון אפשריות נוספות: קטניות, כמו פולי סויה, טופו, שעועית, עדשים.
**במידה וגורם לתסמינים במערכת העיכול, לנסות לשלב בהדרגה, להתחיל בקלים לעיכול, להנביט, או לנסות אחרים..
**בנוגע לפיטואסטרוגנים בסויה –מחקרים לא חד משמעיים , יתכן שהאיזופלבונים תופסים את מקום האסטרוגן ויפחיתו תסמינים. בכל מקרה מומלץ להעדיף סויה מותססת, ומוצרי סויה לא מעובדים – כמו טמפה, יובה ומיסו, וטופו לא מהונדס גנטית.
עוף, הודו וביצים רצוי לבחור בשר רזה, וכמה שפחות בשר אדום , מעובד ומתועש.
√ לגבי גלוטן – יש מחקרים שמראים כי המנעות מגלוטן תרמה לשיפור תסמיני אנדומטריוזיס. ניתן לבחון את זה, כחלק מדיאטת אלימנציה ובליווי מקצועי של דיאטנית.
**בכל מקרה רצוי להחליף חיטה בכוסמין, שלמרות שמכיל גלוטן, מתעכל טוב יותר.
√ להקפיד לשתות לפחות 2 ליטר מים, סודה אותה צמחים.