אני רק שאלה...

הי. יצרתי את הבלוג הזה כדי לשתף אתכם בתוכן ומידע שאספתי במשך שנים. ומקווה שהוא יוכל לעזור לכם במסע שלכם אל עבר הגשמת החלומות האישיים שלכם. 

בלוג בנושא תזונה בריאה, הרגלי אכילה, בישול בריא, אורח חיים בריא, איכות חיין  וטיולים. עולם שלם של כתבות תוכן מקצועי, מידע, קורסים, ספרים דיגיטלים והפתעות. בבלוג גם שאלונים, מדריכים, דפי עזר,טיפים וקישורים לנושאים שונים. 

שאלות נפוצות

"What really turned me over was the ability to understand how everything works without any prior knowledge."

בריאות היא גישה הוליסטית שכוללת רווחה פיזית, נפשית, רגשית ורוחנית. זה כרוך בבחירה מודעת לקראת חיים בריאים ומספקים.

איכות חיים מתייחסת לבריאות, לרווחה, למשמעות ולאושר שלנו, המושפע גם מגורמים חיצוניים כמו קשרים חברתיים ואיזון בין עבודה לחיים. וגם בעשייה פרואקטיבית והוליסטית המשפרת את הבריאות וההרגשה הטובה שלנו.

המרכיבים העיקריים של בריאות גופנית, כוללים קודם כל  פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת, שינה מספקת ורפואה מונעת, כמו בדיקות ומעקב רפואי.שגרת כושר שמתחילה בהצבת יעדים ריאליים, בחירת פעילויות שנהנה מהן, והגדלת אינטנסיביות ומשך האימונים בהדרגה. תמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע .

בריאות נפשית חיונית לבריאות הכללית מכיוון שהיא משפיעה על האופן שבו אנו חושבים, מרגישים ומתנהגים. וכמובן, משפיעה על האופן שבו אנו מתמודדים עם לחץ, מתייחסים לאחרים ואיזה בחירות אנחנו בוחרים.

תרגולים כגון מיינדפולנס, מדיטציה, פעילות גופנית סדירה, שינה מספקת ושמירה על קשרים חברתיים יכולים לשפר משמעותית את הבריאות הנפשית.


כן.. בריאות חברתית מתייחסת ליכולת ליצור מערכות יחסים משמעותיות, לתקשר ביעילות ולקיים אינטראקציה הרמונית עם אחרים.

בניית קשרים חזקים, תרגול הקשבה פעילה, גילוי אמפתיה, השתתפות בפעילויות קהילתיות וחיפוש הזדמנויות להכיר אנשים חדשים. יכולה לשפר אותה. 

בריאות רגשית כוללת הבנה וניהול של הרגשות, פיתוח חוסן ושמירה על השקפה חיובית. זה כולל גם את היכולת להתמודד עם אתגרי החיים ולבנות מערכות יחסים חזקות.

תרגולים כגון רישום יומן, טיפול או ייעוץ, בניית רשת תמיכה, תרגול הכרת תודה ועיסוק בפעילויות שמביאות שמחה יכולים לשפר את הבריאות הרגשית.


לא.. בריאות רוחנית מתייחסת יותר לתחושת תכלית, חיפוש אחר מטרה ומשמעות בחיים.  ניתן לשפר את הבריאות הרוחנית באמצעות תרגולים כגון מדיטציה, תפילה, הרהור וחיבור עם הטבע.חקירת  האמונות והערכים שלנו, השתתפות באירועים רוחניים או דתיים, בילוי בטבע ועיסוק בפעילויות המקדמות שלווה פנימית.


בריאות תעסוקתית כרוכה במציאת סיפוק אישי ותחושת התקדמות והעשרה בעבודה.  שמירה על איזון בין עבודה לחיים והתאמה של הקריירה  לערכים ולמטרות שלנו. בניית  קריירה התואמת את האינטרסים והערכים שלנו, חיפוש הזדמנויות לצמיחה, שמירה על איזון בריא בין עבודה לחיים וטיפוח מערכות יחסים חיוביות במקום העבודה. יעזרו לשפר אותה. ולהגיע לאיקגאי שמשלב בין תחומים שונים של בריאות . 

יושבים עם עצמנו ובודקים איפה אנחנו עומדיםפ ואיפה אנחנו ביחס למקום בו היינו רוצים להיות. ממשיכים להצבת יעדים ברי השגה, לומדים על בריאות לתחומיה, במידת הצורך מוצאים גם  תמיכה מאנשי מקצוע, ומתחילים לשלב בהדרגה, פעילויות בריאות בשגרת היומיום (בלי שיפוטיות, ועם קבלה של מה שיש). כדאי לעקוב אחר ההתקדמות בעזרת ניהול יומן בריאות, שימוש באפליקציות , הגדרת יעדים מדידים (SMART) והערכת ההתקדמות שלנו.

 

תזונה מאוזנת מספקת רכיבים תזונתיים חיוניים התומכים בתפקודי הגוף, מגבירה את רמות האנרגיה, מגבירה את הבהירות הנפשית, מחזקת את המערכת החיסונית ומפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות.

כדי  לחיות חיים בריאים יותר, צריך לעצור לרגע את החיים על "אוטומט" , לזהות את ההרגלים הלא מודעים,  ולהבין שהם לא צורך אמיתי. לבחון את הדרך ולשפר את הבריאות . הבנה שהפעולות שעשינו עד עכשיו, הביאו אותנו לאן שאנחנו נמצאים היום.  ובשביל לעשות שינוי – אנחנו צריכים לפעול בדרך אחרת.להתחיל בצעדים קטנים, לנסות ולהתנסות, להקשיב לגוף. לשפר את הידע, להציב  יעדים ולעשות  את הצעד הראשון, עם מחוייבות לתהליך והתמדה. הקורס לשינוי הרגלים 

צמחונות וטבעונות – זה לא רק אידיאולוגיה אלא אורח חיים.

תזונה צמחונית יכולה להיות בריאה, מזינה, מעוררת, שומרת על הסביבה,מפחיתה סיכון למחלות ומיטיבה. אבל – היא יכולה, כמו כל תזונה – להיות לא מאוזנת, מאתגרת, מתישה, לא מגוונת ולא מזינה. וכמו כל דבר – אל תיטו לקיצוניות ווכחנות, ביחרו באמונה שלמה, הכירו היטב את הנושא, עשו שינויים הדרגתיים ואפשריים והיו למצחונים/ טבעונים בריאים ומאושרים.

תוחלת החיים של נשים בישראל גדולה יותר משל גברים. עם זאת לנשים גם מחלות ייחודיות, השונות משל גברים.

שיפור התזונה ואורחות החיים ודגש על ההמלצות התזונתיות, על פי הגיל הפיזיולוגי .בהתאם למעגל החיים הנשי  תאפשר לנו לשמור יותר על בריאותינו ועל איכות חיינו. חשוב להשקיע באבני הבנין שיאפשרו לנו  להשקיע בעצמנו לטווח הארוך. 

בעקבות העלייה בשכיחות השמנת יתר, הניתוחים הבריאטרים  מהווים כיום טיפול אפקטיבי להשמנת יתר חולנית. לשם הפחתת תמותה ותחלואה נלווית להשמנה.יש קריטריונים ברורים, ובכל זאת, לפני קבלת ההחלטה על ניתוח חשוב להגיע במוכנות פיזית ורגשית. לדעת  לאן אתם הולכים, מה הציפיות שלכם ,מוכנות לשינוי, ידע על תופעות לוואי.  מה נסיון העבר שלכם, המוטיבציה לשינוי, הרגלי האכילה, מחלות נלוות ועוד

עשו למענכם, בידקו עם עצמכם מה הדברים שעושים לכם טוב, ונסבו לעשות מהם כמה שיותרק. וגם בזמנים קשים, רגע לפני שראתם בורחים למצב רוח או למקרר… הסתכלו עליהם וביחרו במה שבאמת יעשה לכם טווב לנפש – לחצו, להורדה. שיפור מצב רוח – לעת הצורך

נכתב בחג הפסח – מתאים לכל החיים..לבדוק עם עצמי כמה מהדברים שאני עושה הם מתוך״צריך וחייב״ וכמה הם מתוך ״רוצה ואפשר״ . איזה חלק בחיי הוא מתוך החלטות ובחירות שלי. ואיזה חלק הוא כי אמרו לי , כדאי לי, המליצו לי, ולו זה הצליח…

אז לפסח:

חירות: מי ה״פרעה״ שלי, מה שולט עלי? הבוס? החמה? ההרגלים? התפיסה (״אין סיכוי שאצליח״)?

מצות: אולי זה הזמן לקחת את החופש ממה שעוצר אותי ולמצות את מי שאני, את החלומות והיכולות שהאמונות והתפיסות שלי את עצמי עצרו עד כה??

סדר פסח: סדר בבית וסדר בנשמה, להוציא את מה שמיותר, מקשה, מלחיץ, מגביל, להפחית חוקים וחובות .

להשאיר את מה שטוב לי איתו, שלמרות שהוא מגביל לי את החופש המלא, אני מרוצה ואוהב אותו איתי (משפחה, בן זוג, עבודה..)

ולרענן את היכולות, האמונות, החיזוקים, הרצונות, ההחלטות והיכולות. את מה שאני יכול לבחור וויתרתי, למרות שאני יודע שיעשה לי טוב. 

והכי חשוב – לא לעשות ״תוהו ובוהו״. להתחיל בקטן, להתחיל לבחור זמן לעצמי, למצוא כל יום את ה״חירות הקטנה שלקחתי לעצמי היום״  .

לחגים נוספים.

יוצאים לחופשה? פחדים , חששות, או התרגשות? מטופלים רבים מספרים על ההיסוס לצאת לחופש ולהתמודד עם כל הפיתויים . ושואלים את עצמה מה לגבי בריאות או דיאטה בחופשה?.

אל תשכחו שבלי נפש בריאה, קשה לדאוג לגוף בריא…אז  – חשוב לזכור שאורח חיים בריא, זה לא רק אוכל. חשוב לדאוג לבריאות הנפשית והפיזית שלנו מכל הבחינות, ואפשר לעשות את זה בהרבה דרכים. והכי חשוב, לזכור:  יוצאים לחופש, לכייף, לשלווה או אקסטרים, לטבע, לביחד זוגי/ משפחתי/ עם עצמנו.. ואוכל – הוא רק חלק אחד מתוך הפאזל הגדול.  

 

כמחצית מפעולותינו היומיומיות מבוצעות על  "טייס אוטומטי",ללא קבלת החלטות מסודרת.

כיון שהמוח מנסה להפוך כל פעולה שחוזרת על עצמה להרגל. ההרגלים שלנו קובעים את אורח חיינו ואיכותם. כשמבינים את לולאת ההרגל, את התפיסות שלנו ומה עומד מאחורי ההתנהגות שלנו – ניתן לעשות שינוי, להחליף הרגל ״ישן״ בהרגל ״טוב יותר״ .  

על הכנת תוכנית פעולה, תזכורות,  התמדה, תיעוד והסקת מסקנות – עד שההרגל ישתנה לצמיתות, ישתרש וישנה דפוסי התנהגות . – הקורס לשינוי הרגלים 

דיאטה בריאה היא בראש וראשונה – תזונה נכונה. דגש על הרגלי אכילה:

קשיבות לגוף, לרעב ולשובע, לאכול לאט, במודעות,  ולעצור בשובע נעים.

ומה לאכול – דיאטה ים תיכונית מאוזנת, מגוונת וירוקה (המועשרת בצמחים ירוקים, תה ירוק, אגוזי מלך ומנקאי)

להגביר צריכת ירקות בכל הצבעים , להפחית מלח וסוכר, ולאפשר לבלוטות הטעם שלנו לחזור ולהסתגל לטעמים הטבעיים.

לשלב בתפריט את השומנים הטובים, "שומנים בלתי רווים", כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן וצ'יה.

על תזונה נכונה ובריאה , פעילות גופנית, קשיבות ושיפור אורחות החיים ואיכות החיים – הקורס לשינוי אורחות חיים

יש טכניקות רבות ויעילות לניהול מתח. שכוללות את גש"ר מאח"ד , תרגילי נשימה עמוקה, ניהול זמן, פעילות גופנית, עיסוק בתחביבים ופנייה לעזרה מקצועית בעת הצורך.

 

Always be a first-rate version of yourself instead of a second-rate version of somebody else - Judy Garland

WHEN DIET IS WRONG MEDICINE IS OF NO USE. WHEN DIET IS CORRECT, MEDICINE IS OF NO NEED. – ayurvedic proverb

Summary
שאלות שלכם
Article Name
שאלות שלכם
Description
שאלות שלכם - בבלוג בנושא תזונה בריאה, הרגלי אכילה, בישול בריא ואורח חיים בריא. עולם שלם של כתבות תוכן מקצועי, מידע, קורסים, ספרים דיגיטלים והפתעות. שיטות ומידע לגבי שינוי הרגלים, שיפור הבריאות, התפתחות אישית ואיכות חיים.