I didn't get there by wishing for it or hoping for it, but by working for it.— Estee Lauder

בריאות האשה​

תשובות לשאלות נפוצות, התמודדות של נשים בעניינים הייחודיים רק להן במעגל החיים. על שחלות פוליציסטיות, אנדומטריוזיס, הריון ולידה, גיל המעבר ועוד.

בריאות האשה

לחצו לקישורים:

תקופת הפוריות. בכל עשור בחיי האישה – יש שוני בהתנהלות, בפעילות, בדרישות התזונתיות ובתזונה. שינויים קטנים בהרגלי באכילה יכולים להיות בעלי השפעה גדולה . על אורחות חיים – תזונה נכונה, פעילות גופנית, שינה מספקת, המנעות מעישון והפחתת לחצים. ועוד.

 גיל המעבר – גיל בו חלים שינויים הורמונאליים הקשורים בירידת רמת האסטרוגן בגוף.שינויים המשפיעים על מערכות הלב וכלי הדם ,העצם, השד, מערכת השתן ועוד. על תזונה ים תיכונית מגוונת ומאוזנת,  שתיה מרובה, הפחתת מלח וסוכר פשוט. הפחתת מזונות מעובדים, צריכת  פיטואסטרוגנים, ועוד.

שינוי הרגלים –לעולם לא מאוחר מדי…ההרגלים  שלנו, הם בעצם, פעולות, שהפכו לאוטומט. שינוי המחשבה, התפיסה  או הסיפור הפנימי יאפשר לנו לשנות את ההרגל ובהמשך את החיים שאנחנו יוצרים עבורנו . בקישור -כלים לשינוי תפיסה בדרך לשינוי חיים.

תקופת הפוריות - חושבות על הריון

בתור האחת שעומדת להביא לעולם ילד נוסף. חשוב לדעת שיש לנו השפעה עוד הרבה טרם היציאה מהרחם. מהשפעה אפיגנטית, והלאה,  השפעה רגשית, השפעה על מערכת היחסים של הילד עם הסביבה (וגם עם אוכל) ולכל שלבי החיים.  כאשר אנו מתכננות הריון רצוי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים, תזונה ים תיכונית בריאה ותוספי מזון. 

תזונה טובה ובריאה טרם ההריון, מפחיתה סיכון לבעיות כמו אנמיה, תשישות, עצירות ועוד בהריון. אמנם זה לא ערובה להצלחת ההריון/ המנעות מקשיים. אבל זה יעזור להתמודדות טובה יותר, ביחס לנשים עם תזונה לקויה.

נכנסת להריון במזל טוב , כמה דגשים

חשוב לזכור כי אכילה בריאה בהריון היא נקודת הזינוק הטובה שתוכלי להעניק לתינוקך.תקופת ההריון וההנקה היא אתגר משמעותי. ואת היא הספק של אבני הבניין לבניית גוף העובר..

לא מומלץ לעשות דיאטה בהריון. כי העליה שלך במשקל משפיעה על בריאות העובר. לכן חשוב לעלות במשקל במידה המומלצת, בהתם למצבך טרם ההריוון.

וחשוב יותר מה אוכלים מאשר כמה קלוריות…

בעקרון, (וגם הוא לא מדוייק לגבי כולם)בשליש הראשון עדיין אין שום צורך בתוספת קלורית. בשליש השני והשלישי – הגוף אמנם צורך יותר קלוריות, אבל זה מאוד אנדבדואלי וקשור גם באופן הכניסה להריון וגם בהתאמה אישית. רצוי להיות במעקב דיאטנית לעליה בריאה במשקל, ממקורות מזון מזינים שיעזרו בבניית גוף התינוק. 

ויטמינים –  יש להקפיד על נטילת החומצה הפולית והיוד, עוד טרם ההריון. ולתסף בהתאם לצורך גם בפרנטל, ברזל, ויטמין D . להקפיד על תזונה מתאימה ולהמנע ממזונות המכילים חומרים שעלולים להזיק לעובר כמו סיגריות ואלכוהול.

דכאון אחרי לידה - קורה, וכדאי להכיר

לאחר לידת ילד חדש, הורים רבים חווים שינויים במצב הרוח ונשים רבות חוות דעת שינויים הורמונליים, עייפות , סטרס ולעתים עצבות ודכדוך . במידה ותחושות כמו עצבות , ייאוש, תסכול , ריקהנות, בכי לא נשלט, בדידות, ועוד. לא עוברות. חשוב לשים לב ולדעת שזה לא יוצא דופן ושיש לכך טיפול. גם טיפול תרופתי שניתן ליטול גם במהלך הנקה. וגם טיפולים רגשיים כמו CBT – שמתמקד בשינוי דפוסי חשיבה.

שתפי את בן הזוג והמשפחה הקרובה, הקפידי לנוח ולישון ככל שניתן. הקפידי על שתיה מספקת ותזונה בריאה. השתדלי לעסוק בפעילות גופנית כמו הליכה, התעמלות אחרי לידה. נסי למצוא זמן לעשות דברים שאת אוהבת,בקשי עזרה, מחברות, או מבני המשפחה. זיכרי שאינך יכולה לעשות הכל וזה בסדר.שתפי את תחושתך, השתדלי לא להיות לבד. שתפי גם את הצוות המטפל בך. יש טיפול, רק חשוב להגיע אליו.

אולי יכול לעזור במניעה של סרטן שד

ישנם סוגים שונים של סרטן שד. יש הלוקות בסרטן שד בתקופה שלפני גיל המעבר, אך 70% ממקרי סרטן השד, אם אחרי גיל המעבר. גורמי סיכון לסרטן השד הקשורים לאורח החיים, מתייחסים לאלכוהול, עודף משקל אחרי גיל המעבר ומיעוט פעילות גופנית. 

שתיית אלכוהול קשורה בבירור לסיכון מוגבר לסרטן השד. הסיכון עולה עם כמות האלכוהול הנצרכת.

עודף משקל לאחר גיל המעבר מגביר את הסיכון לסרטן השד. לאחר גיל המעבר, רוב האסטרוגן של האישה מגיע מרקמת השומן. עודף רקמת שומן יכולה להעלות את רמות האסטרוגן ולהגדיל את הסיכון לחלות בסרטן השד. גם רמות אינסולין גבוהות יותר בדם, נקשרו לכמה סוגי סרטן, כולל סרטן השד.

מיעוט פעילות גופנית – מחקרים מראים כי פעילות גופנית קבועה מפחיתה את הסיכון לסרטן השד, במיוחד אצל נשים לאחר גיל המעבר. 

ההמלצה הכללית היא לתזונה בסגנון הדיאטה בים תיכונית המבוססת על ירקות, פירות, קטניות ( סיבים), הפחתת בשר , מזונות מעובדים ושמנים ואורח חיים פעיל.

I never regret anything I've done in my past because it led to who I am today and who I will become tomorrow

Summary
בריאות האשה
Article Name
בריאות האשה
Description
תשובות לשאלות נפוצות, לגבי תזונה והתמודדות של נשים בעניינים הייחודיים רק להן במעגל החיים. על בריאות האשה, שחלות פוליציסטיות, אנדומטריוזיס, הריון ולידה, גיל המעבר ועוד.