wellnessclub.co.il

הרגלי אכילה

הבסיס לאכילה בריאה ומאוזנת הוא קשב לגוף והרגלים בריאים. לא מה אנחנו אוכלים אלא למה ואיך… כשאנחנו בוחרים לאכול בריא ולפתח הרגלי אכילה מיטיבים, נמצא את עצמנו, פעמים רבות, אוכלים מאכלים וכמויות שלא רצינו.

אמנם יש לנו ידע רב לגבי אכילה מזינה, בריאה ומיטיבה. יש לנו מוטיבציה ובכל זאת אנו מוצאים את עצמנו נופלים להרגלים הישנים.  אז איך מפתחים הרגלי אכילה מיטיבים, בלי ליפול להלקאה עצמית? איך נדע מה אוכלים?

כמה אוכלים? איך? מתי? ואיך נצליח לממש את הידע?

לשם כך חשוב לעבוד על כל הנדבכים: ידע, רצון, תפיסה וקשיבות.

קשיבות לגוף שלנו, לצרכיו, לתפיסותיו והרגליו. ואז, לשם יצירת שינוי אמיתי ויציאה מהאוטומט. לבחון את ההתנהגות שלנו, הטריגרים, עם אמפתיה וחמלה, במקום שיפוטיות וביקורת.

לתת מקום גם למעידות וגם לתסכול שבמעידה. לראות, להכיר, לשהות, בלי לשפוט ולבקר את המצב. לומר לעצמנו – ״ככה זה כרגע וזה בסדר״, ואז – להמשיך ולגדול ולקחת אחריות (במקום לחפש תירוצים).

לשים לב להרגלים, בלי לשפוט. לבחון ולראות אם יש מקום לשינוי..

יושבים לאכול ליד השולחן?  מתוך צלחת? אוכלים במודעותללא מסיחים כמו טלויזיה, מחשב, ספר?  מתחילים לאכול רק כשרעבים? מתחילים את הארוחה עם ירקות?  אוכלים לאט? לועסים היטב? עוצרים בשובע נעים או כשמתפוצצים?

אכילה רגשית

אוכל, רגשות ואיתותים של הגוף. אכילה היא לא רק צורך גופני, אלא ריקוד עדין בין צרכי הגוף והנפש. מרגע לידתנו האוכל שימש לנו גם הזנה וגם תמיכה. ורבים נמשכים לאכילה כ "קביים רגשיים". תוך שימוש באוכל במקום להרגיש, להתמודד עם חרדות, ולבטא רגשות.

קרא עוד »

התבוננות פנימית וצמיחה

התבוננות פנימית וצמיחה רוחנית. תובנות מ- פמה צ'ודרון – נזירה בודהיסטית. על החוכמה הטיבטית, התמודדות עם כאב ומשברים בחיים, ע"י קבלה, חמלה, נוכחות, מדיטציה ועוד.

קרא עוד »

כלים פרקטיים לתזונה מודעת

תזונה מודעת: מפתחות לבריאות מיטבית. בעולם שבו הקצב מהיר והמידע זורם בלי הפסקה, שמירה על אורח חיים בריא היא אתגר לא פשוט. אחת מאבני היסוד ל-WELLNESS , היא תזונה מודעת — גישה שמביאה את תשומת הלב למה שאנחנו אוכלים, איך אנחנו אוכלים, ולמה.

קרא עוד »

חופשה -מה אוכלים?

יוצאים לחופשה – מה עם הבריאות או הדיאטה? ​ יוצאים לחופשה? פחדים , חששות, או התרגשות? מטופלים רבים מספרים על ההיסוס לצאת לחופש ולהתמודד עם

קרא עוד »

תזונה, בודהיזם וסאטיה

שיטת סאטיה, מתייחסת לגישה עמוקה לאימון אישי ולטרנספורמציה פנימית. השיטה מבוססת על הנחת היסוד כי כל אדם שואף לחיות בהרמוניה, בשקט נפשי וברווחה אישית.
הבנה של ההוויה שלנו – האנרגיה שמעצבת את חיינו. אכילה מתוך חיבור לעצמנו, פיתוח מודעות לגוף ולרגשות, שחרור מביקורת עצמית ויכולת לבחור מתוך חופש ולא מתוך מגבלות.

קרא עוד »

צלחת בריאה ובטחון תזונתי

תזונה בריאה – ים תיכונית תזונה בריאה – מאוזנת, מבוססת על מזונות מגוונים מהצומח.  שלא עברו עיבוד או עברו עיבוד מינימלי.  תפריט ים תיכוני.  השומר

קרא עוד »

אכילה שפויה בחגים

מתחילים להתכונן לחגים…חשוב לזכור, שהחגים כמו היום יום – תכנון ומודעות והכל יותר פשוט. אז למה לשים לב? ביום של ערב החג מומלץ לאכול מסודר. לא

קרא עוד »

אתגרים בדיאטה

אתגרים בדיאטה – במקום לעבוד על מלכודות דיאטה, בוחרים בשינוי הרגלים. תכנון מראש, לדאוג לגוף ולנפש. תודעה בריאה , אכילה בריאה וגוף בריא
https://wellnessclub.co.il

קרא עוד »

מתי אנחנו אוכלים, תזמון אכילה

תזמון אכילה, שעונים ביולוגים – מנגנונים פנימיים לניהול תהליכים פזיולוגיים והתנהגותיים כמו ערות, שינה ואכילה .
לאורח החיים יש השפעה רבה גם על המערכת הצירקדית. ביכולתנו להשפיע על השעון הביולוגי ובהתאם, על הבריאות והרכב הגוף .

קרא עוד »

כלים לשינוי תפיסה והרגלים

כלים לשינוי תפיסה והרגלים.  מידע וכלים בעבודה על שינוי הרגלים ושינוי תפיסה. מודל אמת, מודל אפרת, כלים מתוך CBT, ביירון קייטי, אינטליגנציה רגשית, ופסיכולוגיה התנהגותית.

קרא עוד »

למה אנחנו אוכלים

חמנה אנחנו אוכלים, על הסיבות להתחלת אכילה והפסקתה. המנגנונים המבקרים את צריכת המזון,השפעת הסביבה המודרנית, שפע המזון . הירידה בהוצאה האנרגטית, ביחס לעבר. כוח רצון, קבלת החלטות\ הורמוני רעב ושובע , שעון ביולוגי ועוד

קרא עוד »

הרגלי אכילה

הבסיס לאכילה בריאה ומאוזנת הוא קשב לגוף והרגלים בריאים. לא מה אנחנו אוכלים אלא למה ואיך… כשאנחנו בוחרים לאכול בריא ולפתח הרגלי אכילה מיטיבים, נמצא את

קרא עוד »

מדיטצית נשימה

פעמים רבות האוכל מקבל תפקיד של "סתימת חורים", כעסים או סטרס…לכן, עצרו רגע…

כשיש תחושה שהראש זקוק לקצת  מרחב ונינוחות. נסו לשבת בנוחות, לקחת נשימה עמוקה דרך האף והחוצה דרך הפה. בזמן הנשימה הרגישו  שהריאות מתרחבות כשהן מתמלאות באוויר, שהגוף מתרכך והנשימה  חוזרת לקצב הטבעי שלה.

כשתשומת הלב נודדת למחשבות, הזכירו לעצמכם שאלה רק מחשבות ונסו להחזיר את תשומת הלב לגוף,חיזרו להתמקד בתנועה שבתמונה או בנשימה.  

שימו לב איך הגוף מרגיש, חושו את תנועת הנשימה . אם הרבה מחשבות מתרוצצות, זיכרו שקשיבות זו מיומנות. דקה, 5 דקות או יותר, מדי יום, או כמה פעמים ביום –  יעזרו לכם לקחת קצת פסק זמן, ולאט לאט, לאפשר לגוף ולנפש מרחב של נשימה ונוכחות. 

The harder you work for something, the greater you'll feel when you achieve it