בגיל הפוריות, אנו מתייחסים לכל התקופה שכוללת, הכנה להריון, הריונות, לידות והנקה. בתקופה זו קיימות דרישות תזונתיות חשובות לבריאות האשה והעובר.
לתזונה בזמן ההריון השפעה על בריאות האישה ההרה ועל בריאות העובר, משקלו בעתיד והסיכון שלו לחלות במחלות בהמשך החיים.
כשמתחילותמחשבות על הריון – בתור האחת שעומדת להביא לעולם ילד נוסף..
חשוב לדעת שיש לנו השפעה עוד הרבה טרם היציאה מהרחם.מהשפעה אפיגנטית, והלאה, השפעה רגשית, השפעה על מערכת היחסים של הילד עם הסביבה (וגם עם אוכל) ולכל שלבי החיים. כאשר אנו מתכננות הריון רצוי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים, תזונה ים תיכונית בריאה ותוספי מזון.
תזונה – מחקר הראה שנשים פוריות רבות חוות דעת מחסור בויטמינים ומינרלים רבים. נסי לצרוך תזונה ים תיכונית, בריאה ומגוונת. להפחית מזון מעובד, שעבר הרבה דרך מהמקור לצלחת. לבחור לצרוך יותר ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, שמן זית, אגוזים, זרעים וצריכה מתונה של מזונות מהחי. דפוס זה הוא הטוב ביותר להריון.
הרגלים – הריונות רבים מתגלים מספר שבועות אחרי שהתחילו, כך שהעובר כבר נחשף להרגלינו. לכן רצוי לעבוד על הרגלים בריאים עוד טרם ההריון. להפסיק לעשן ולשתות אלכוהול , להתחיל פעילות גופנית ולצמצם קפאין.
רצוי להגיע להריון במשקל תקין (עודף ותת משקל עלולים לפגוע בפוריות).
לנסות להמנע מחומרים פחות בריאים כמו חומרי age's תוצרי לוואי של סוכר וחלבון באוכל שיוצרים בגוף סטרס חמצוני. הם מצויים הרבה במזונות שעברו בישול בחום גבוה: גריל, צלייה, צריבה וטיגון. פיסטור, ייבוש, עישון וכן במזונות עם age's סינתטיים מוספים. מומלץ לצמצם חשיפה למשבשים כמו ביספנול A ופטלאטים, המצויים בפלסטיקים (לא לשים אוכל חם בפלסטיק). ושיהיה בהצלחה.
פעילות גופנית – מומלץ ,תמיד, בריא, עוזר לגוף, לנפש, ללידה קלה יותר ..